Logo
Twój naturalny sklep kosmetyki, warsztaty, miód
Facebook Youtube Instagram Newsletter
Logo
  • Home
  • Surowce
  • Olejki zapachowe
  • Kremy
  • Serum
  • Oferta SPA
  • Olejki do twarzy
  • Olejki do ciała
  • Masła do ciała
  • Body Art
  • Perfumy
  • Hydrolaty
  • Mydła
  • Lavender Welsh Cob
  • Do kąpieli
  • Świece
  • Aromaterapia
  • Zestawy prezentowe
Twój koszyk jest pusty
Zaloguj
Nie masz jeszcze konta?
Załóż konto
Polska
  • Polska
  • Angielska
Polska
  • Polska
  • Angielska
  1. Start
  2. Surowce
  3. Witamina E
  • Witamina E

Witamina E

Składnik aktywny – do świadomego tworzenia kosmetyków.

  • Dodaj recenzję:
  • Kod: 141
  • Kod producenta:
  • Dostępność: Jest Jest
     (10 szt.)
  • 50,00 zł / szt.
  • szt.
  • Płatności Płatność gotówką, Przelewy24

Octan witaminy E (Tocopheryl Acetate) – surowiec kosmetyczny

 

Octan witaminy E to stabilna forma witaminy E, jeden z najczęściej używanych składników aktywnych w kosmetykach. Ma postać przezroczystej, bezbarwnej do lekko zielonkawo-żółtej, lepkiej i bezzapachowej cieczy. Jest jednoskładnikową substancją o czystości farmakopealnej: spełnia wymagania monografii Ph. Eur., USP i FCC. Sprzedajemy go jako surowiec do samodzielnego wytwarzania kosmetyków.

 

Właściwości
W przeciwieństwie do wolnego tokoferolu octan jest odporny na utlenianie, światło i temperaturę, dzięki czemu długo zachowuje stabilność w recepturze. Na skórze działa pielęgnująco i kondycjonująco. To klasyczny składnik kremów, balsamów, serum, olejków i produktów do ust.

 

Zastosowanie w recepturach

Rozpuszcza się w olejach i nie rozpuszcza się w wodzie. Dodaje się go do fazy olejowej emulsji albo do produktów bezwodnych, takich jak olejki, balsamy czy masła.

Sprawdza się w kremach do twarzy i ciała, balsamach, serum olejowych, produktach do ust oraz kosmetykach do pielęgnacji dłoni i włosów.

Wskazówka dla formulatorów: octan witaminy E służy do pielęgnacji skóry. Nie zastępuje przeciwutleniacza, który chroni oleje przed jełczeniem. Do ochrony fazy olejowej lepiej sprawdza się mieszanina naturalnych tokoferoli (Tocopherol).

Stężenie w gotowym produkcie dobiera osoba tworząca recepturę, a każdą recepturę powinna ocenić osoba wykonująca ocenę bezpieczeństwa (CPSR).

 

Bezpieczeństwo i zgodność

Według przepisów CLP substancja nie jest sklasyfikowana jako niebezpieczna.

Nie zawiera alergenów zapachowych z listy 81 substancji (rozporządzenie UE 2023/1545) ani alergenów pokarmowych.

Nie zawiera substancji CMR ani nanomateriałów. Bez GMO.

Nie zawiera składników pochodzenia zwierzęcego i nie był testowany na zwierzętach.Przy pracy z surowcem stosuj zasady bezpieczeństwa i higieny pracy: rękawice ochronne i okulary ochronne, w dobrze wentylowanym pomieszczeniu.

 

Przechowywanie
Przechowuj w szczelnie zamkniętym opakowaniu, w temperaturze pokojowej, chroniąc przed światłem, ciepłem i wilgocią. Po otwarciu zużyj możliwie szybko. Data ważności jest na etykiecie.

 

Dokumentacja
Na stronie produktu można pobrać kartę charakterystyki i specyfikację techniczną.

Surowiec jest przeznaczony wyłącznie do dalszego przetwarzania i nie jest gotowym kosmetykiem.

 

INCI: Tocopheryl Acetate
CAS / WE: 7695-91-2 / 231-710-0

Informacje o bezpieczeństwie produktu Informacje o producencie

  • Polecane produkty
  • Załączniki
  • Pytania do produktu

Zadaj pytanie dotyczące produktu. Nasz zespół z przyjemnością udzieli szczegółowej odpowiedzi na zapytanie.


Kontakt

Anapon Farm
Rydzewo 80
78-500 Drawsko Pomorskie
e-mail: anaponfarm@gmail.com

Zamówienie
Regulamin i pliki cookie Koszty i sposoby dostawy Sposoby płatności Prawo do odstąpienia od umowy Polityka prywatności
Informacje
O firmie
Kontakt
Dołącz do naszego klubu.

Dołącz do naszego klubu i otrzymuj ciekawe informacje, promocje i rabaty.

Dołącz
Facebook Youtube Instagram Newsletter
Sklep internetowy SOTESHOP AI
Ustawienia cookies
Niezbędne pliki cookie
Te pliki cookie są niezbędne do działania strony i nie można ich wyłączyć. Służą na przykład do utrzymania zawartości koszyka użytkownika. Możesz ustawić przeglądarkę tak, aby blokowała te pliki cookie, ale wtedy strona nie będzie działała poprawnie. Te pliki cookie pozwalają na identyfikację np. osób zalogowanych.

Zawsze aktywne
Analityczne pliki cookie
Te pliki cookie pozwalają liczyć wizyty i źródła ruchu. Dzięki tym plikom wiadomo, które strony są bardziej popularne i w jaki sposób poruszają się odwiedzający stronę. Wszystkie informacje gromadzone przez te pliki cookie są anonimowe.

Reklamowe pliki cookie
Reklamowe pliki cookie mogą być wykorzystywane za pośrednictwem naszej strony przez naszych partnerów reklamowych. Służą do budowania profilu Twoich zainteresowań na podstawie informacji o stronach, które przeglądasz, co obejmuje unikalną identyfikację Twojej przeglądarki i urządzenia końcowego. Jeśli nie zezwolisz na te pliki cookie, nadal będziesz widzieć w przeglądarce podstawowe reklamy, które nie są oparte na Twoich zainteresowaniach.

Nasza strona korzysta z usług Google, takich jak Google Analytics i Google Ads. Aby dowiedzieć się więcej o tym, jak Google wykorzystuje dane z naszej strony, zapoznaj się z polityką prywatności i warunkami Google.

Wysyłanie danych związanych z reklamami
Zgadzam się na wysyłanie danych związanych z reklamami do Google.

Reklamy spersonalizowane Google
Zgadzam się na używanie reklam spersonalizowanych. Reklamy te są dostosowywane do konkretnych preferencji, zachowań i cech użytkownika. Google zbiera dane na temat aktywności użytkownika w internecie, takie jak wyszukiwania, przeglądane strony internetowe, kliknięcia i zakupy online, aby lepiej zrozumieć jego zainteresowania i preferencje.

Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kategorie
  • Home
  • Surowce
  • Olejki zapachowe
  • Kremy
  • Serum
  • Oferta SPA
  • Olejki do twarzy
  • Olejki do ciała
  • Masła do ciała
  • Body Art
  • Perfumy
  • Hydrolaty
  • Mydła
  • Lavender Welsh Cob
  • Do kąpieli
  • Świece
  • Aromaterapia
  • Zestawy prezentowe
Moje konto
Zaloguj
Nie masz jeszcze konta?
Załóż konto
Polska
  • Polska
  • Angielska
Wyszukiwanie produktów