Logo
Twój naturalny sklep kosmetyki, warsztaty, miód
Facebook Youtube Instagram Newsletter
Logo
  • Home
  • Surowce
  • Olejki zapachowe
  • Washing gels
  • Face cream
  • Oferta SPA
  • Shampoos
  • Olejki do ciała
  • Masła do ciała
  • Body Art
  • Perfumy
  • Hydrolaty
  • Mydła
  • Lavender Welsh Cob
  • Do kąpieli
  • Świece
  • Aromaterapia
  • Zestawy prezentowe
Your shopping cart is empty
Log in
You do not have an account yet?
Create account
English
  • Polish
  • English
English
  • Polish
  • English
  1. Start
  2. Surowce
  3. Witamina E
  • Witamina E

Witamina E

Składnik aktywny – do świadomego tworzenia kosmetyków.

  • Add feedback:
  • Code: 141
  • Manufacturer's code:
  • Availability: Exists Exists
     (10 szt.)
  • 50.00 zł / szt.
  • szt.
  • Payments Payment in cash, Przelewy24

Octan witaminy E (Tocopheryl Acetate) – surowiec kosmetyczny

 

Octan witaminy E to stabilna forma witaminy E, jeden z najczęściej używanych składników aktywnych w kosmetykach. Ma postać przezroczystej, bezbarwnej do lekko zielonkawo-żółtej, lepkiej i bezzapachowej cieczy. Jest jednoskładnikową substancją o czystości farmakopealnej: spełnia wymagania monografii Ph. Eur., USP i FCC. Sprzedajemy go jako surowiec do samodzielnego wytwarzania kosmetyków.

 

Właściwości
W przeciwieństwie do wolnego tokoferolu octan jest odporny na utlenianie, światło i temperaturę, dzięki czemu długo zachowuje stabilność w recepturze. Na skórze działa pielęgnująco i kondycjonująco. To klasyczny składnik kremów, balsamów, serum, olejków i produktów do ust.

 

Zastosowanie w recepturach

Rozpuszcza się w olejach i nie rozpuszcza się w wodzie. Dodaje się go do fazy olejowej emulsji albo do produktów bezwodnych, takich jak olejki, balsamy czy masła.

Sprawdza się w kremach do twarzy i ciała, balsamach, serum olejowych, produktach do ust oraz kosmetykach do pielęgnacji dłoni i włosów.

Wskazówka dla formulatorów: octan witaminy E służy do pielęgnacji skóry. Nie zastępuje przeciwutleniacza, który chroni oleje przed jełczeniem. Do ochrony fazy olejowej lepiej sprawdza się mieszanina naturalnych tokoferoli (Tocopherol).

Stężenie w gotowym produkcie dobiera osoba tworząca recepturę, a każdą recepturę powinna ocenić osoba wykonująca ocenę bezpieczeństwa (CPSR).

 

Bezpieczeństwo i zgodność

Według przepisów CLP substancja nie jest sklasyfikowana jako niebezpieczna.

Nie zawiera alergenów zapachowych z listy 81 substancji (rozporządzenie UE 2023/1545) ani alergenów pokarmowych.

Nie zawiera substancji CMR ani nanomateriałów. Bez GMO.

Nie zawiera składników pochodzenia zwierzęcego i nie był testowany na zwierzętach.Przy pracy z surowcem stosuj zasady bezpieczeństwa i higieny pracy: rękawice ochronne i okulary ochronne, w dobrze wentylowanym pomieszczeniu.

 

Przechowywanie
Przechowuj w szczelnie zamkniętym opakowaniu, w temperaturze pokojowej, chroniąc przed światłem, ciepłem i wilgocią. Po otwarciu zużyj możliwie szybko. Data ważności jest na etykiecie.

 

Dokumentacja
Na stronie produktu można pobrać kartę charakterystyki i specyfikację techniczną.

Surowiec jest przeznaczony wyłącznie do dalszego przetwarzania i nie jest gotowym kosmetykiem.

 

INCI: Tocopheryl Acetate
CAS / WE: 7695-91-2 / 231-710-0

Product safety information Manufacturer information

  • Recommended
  • Product Questions

Ask a question about the product. Our team will be happy to provide a detailed answer to your inquiry.


Kontakt

Anapon Farm
Rydzewo 80
78-500 Drawsko Pomorskie
e-mail: anaponfarm@gmail.com

Order
Terms and Conditions Shipping Payments Right to cancel Privacy policy
Information
About Company
Contact
Join our club.

Join our club and receive interesting information, promotions and discounts.

Join
Facebook Youtube Instagram Newsletter
Powered by SOTESHOP AI
Cookies settings
Strictly necessary cookies
These cookies are necessary for the website to function and cannot be turned off. They are used, for example, to maintain the contents of the user's basket. You can set your browser to block these cookies, but then the website will not function properly. These cookies make it possible to identify e.g. logged in persons.

Always active
Analytical cookies
These cookies allow us to count visits and traffic sources. Thanks to these files, it is known which pages are more popular and how the website visitors navigate. All information these cookies collect is anonymous.

Advertising cookies
Advertising cookies may be used through our site by our advertising partners. They are used to build a profile of your interests based on information about the pages you are viewing, which includes the unique identification of your browser and end device. If you do not allow these cookies, you will still see basic ads in your browser that are not based on your interests.

Our website uses Google services such as Google Analytics and Google Ads. To learn more about how Google uses data from our website, please review Google's privacy policy and terms.

Sending advertising-related data
I agree to send data related to advertising to Google.

Google personalized ads
I agree to the use of personalized ads. These ads are tailored to specific user preferences, behaviors, and characteristics. Google collects data on user activities online, such as searches, visited websites, clicks, and online purchases, to better understand their interests and preferences.

Shopping cart
Your shopping cart is empty
Categories
  • Home
  • Surowce
  • Olejki zapachowe
  • Washing gels
  • Face cream
  • Oferta SPA
  • Shampoos
  • Olejki do ciała
  • Masła do ciała
  • Body Art
  • Perfumy
  • Hydrolaty
  • Mydła
  • Lavender Welsh Cob
  • Do kąpieli
  • Świece
  • Aromaterapia
  • Zestawy prezentowe
My account
Log in
You do not have an account yet?
Create account
English
  • Polish
  • English
Product search